Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer over to dager
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 brytebrød
Hvor lang tid tar det? 3 timer over to dager
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 brytebrød

Disippelbrød

Et saftig og godt brytebrød som er hyggelig å dele med mange rundt et påskebord. Inspirert av Jesu Kristi siste måltid med disiplene på skjærtorsdag.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Legg havregrynene i en bakebolle med vann og la den stå på kjøkkenbenken over natten.
  • Hell av overflødig vann og tilsett de øvrige ingrediensene. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart i 10 minutter og øk farten etterhvert hvis du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig når den er smidig og slipper bakebollen.
  • Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse, cirka en time.
  • Ha deigen på oljet eller lett melet bakebord. Ta 1/3 av deigen og form til et rundt brød og sett det midt på et stekebrett med bakepapir. Del resten av deigen i 12, trill runde boller og sett dem i ring rundt brødet.
  • Lag en liten deig av bare mel og vann. Form den som en sirkel og fest den på toppen. Bruk en skarp kniv til å snitte et kors på toppen.
  • Dekk baksten med et klede og hev i cirka 45 minutter.
  • Pensle brødet forsiktig med vann og dryss mel over brødet.
  • Stek brytebrødet midt i ovnen på 220°C i 25-30 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet er et brytebrød og passer godt til en god varm suppe.

Oppskriften er laget av Karin Othilie Mollestad og var vinneren i vår påskebrødkonkurranse i 2020.

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
20 stemmer
Les eller skriv kommentarer