Egg i rundstykke
Nybakt loff og kokte egg er en uslåelig kombinasjon. Bakt sammen egner disse fine rundstykkene med egg seg ekstra godt til påskefrokosten.
Ingredienser
500 g hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
25 g smør
1 stk egg
½ pk gjær
3 ½ dl melk
1 egg pr porsjonsbrød
egg til pensling
valmuefrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etterhvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen er eltet nok når den er smidig og har en blank overflate.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Kok eggene i 5–10 minutter, avhengig av hvor kokt du vil ha egget. Avkjøl i kaldt vann.
- Del deigen i 10 emner og trill dem til runde kuler. La dem hvile i 15-20 minutter.
- Form bollene til pølser og legg dem rundt hvert sitt egg. Legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter,
- Pensle rundstykkene med egg, og dryss over valmuefrø.
- Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Sett egg i så mange rundstykker som du har gjester. Lag vanlige rundstykker av resten av deigen.