Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 flettestenger
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 flettestenger

Eplestang

Eplestang er en flettet eplekake laget av søt gjærbakst med syrlig eplesyltetøy og kardemomme. Toppet med melisglasur slår den an på kakebordet og passer fint til kaffen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør, tilsett melk og varm blandingen til 37º C, rør ut gjæren i blandingen. Ha i sukker, salt, egg, kardemomme og hvetemel og elt dette sammen til en glatt og smidig deig.
  • Dekk med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Del deigen i seks like store emner. Flett deigemnene sammen tre og tre. Dekk med plast eller et klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Dytt forsiktig ned deigen i midten og legg på en stripe med eplesyltetøy. Hev deigen videre i 30 minutter.
  • Pensle stengene med egg og stek i ovnen på midterste rille ved 220° C, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

>> Glad i eplebakst? Prøv også vår klassiske eplekake

Finn mer om samme tema:

2.3 / 5
12 stemmer