Eplestang
Eplestang er en flettet eplekake laget av søt gjærbakst med syrlig eplesyltetøy og kardemomme. Toppet med melisglasur slår den an på kakebordet og passer fint til kaffen.
Ingredienser
125 g smør
5 dl melk
50 g gjær
125 g sukker
1 ts salt
1 stk egg
1 ts malt kardemomme
800 g hvetemel
Fyll: ½ glass eplesyltetøy
1 stk egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør, tilsett melk og varm blandingen til 37º C, rør ut gjæren i blandingen. Ha i sukker, salt, egg, kardemomme og hvetemel og elt dette sammen til en glatt og smidig deig.
- Dekk med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Del deigen i seks like store emner. Flett deigemnene sammen tre og tre. Dekk med plast eller et klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Dytt forsiktig ned deigen i midten og legg på en stripe med eplesyltetøy. Hev deigen videre i 30 minutter.
- Pensle stengene med egg og stek i ovnen på midterste rille ved 220° C, eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
>> Glad i eplebakst? Prøv også vår klassiske eplekake.