Flettet hvitløksbrød
Vakkert og deilig flettet hvitløksbrød med smak persille. Dette brødet gjør seg godt ved siden av suppe eller salat.
Ingredienser
Deig:
½ pakke gjær
750 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
7 dl romtemperert vann
100 g romtemperert smør
Hvitløksmør:
400 g romtemperert smør
6 fedd hvitløk
1 bunt frisk persille
2 ts salt
2 ts nykvernet pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin til den slipper bollen, i omtrent 10–15 minutter.
- Tilsett smøret litt og litt og elt videre til deigen slipper bollen igjen. Dekk med plast og forhev i 1 time.
- Ha alle ingrediensene til hvitløksmøret i en food processor og blend godt sammen. Hvis du ikke har food processor, finhakk persille og hvitløk, og rør sammen med de andre ingrediensene.
- Ha deigen på et melet bakebord og del i tre emner. Rull de tre emnene ut til tre lange pølser og kjevle de ut til 1 cm tykke rektangler. Smør hvitløksmøret ut over de tre emnene, men la de siste 2 cm på langsiden av deigen stå igjen. Rull sammen til tette pølser på langs og lukk pølsene i endene. Flett pølsene sammen og legg flettebrødet på en stekeplate med bakepapir. Hev til dobbel størrelse, i 30-45 minutter.
- Pensle brødet med vann og stek ved 200 °C i 45 minutter til det er gyllent. Avkjøl på rist. Server gjerne flettet hvitløksbrød til grønn ertesuppe eller nyt det au natural.
Samarbeid med Maison Mat & Vin.