Frokostblanding
Frokostblanding eller granola lager du selv med havregryn, havrekli, solsikkekjerner, linfrø, hvetekim, tørket frukt eller bær og serverer med yoghurt eller melk.
Ingredienser
Variant 1:
5 dl havregryn
2 dl rugflak
2 dl byggflak
6 ss hvetekli
1 dl solsikkekjerner
2 dl hasselnøtter
2 dl tørket frukt eller bær
Variant 2:
10 dl havregryn
2 dl havrekli
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 dl hvetekim
2 dl tørket frukt eller bær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene sammen, og oppbevar blandingen tørt i et glass eller i en boks med et tett lokk – helst på et kjølig sted.
- Spis frokostblandingen sammen med søt eller sur melk eller yoghurt. Server gjerne med sesongens friske frukter eller bær.
>> Prøv også hjemmelaget rask granola.