Fullkornspinner med dipp
Fullkornspinner med dipp er et godt og smakfullt alternativ til alle typer salt snacks. Brødpinnene er 100 % grove og laget av fullkornshvetemel. Kesamdippen er prikken over i-en.
Ingredienser
Fullkornspinner:
2 ½ dl vann
½ pakke gjær
250 g fullkornshvetemel
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
1 ss olivenolje
olivenolje til pensling
flaksalt og grovkvernet pepper til pynt
Kesamdipp:
1 beger kesam original
2 ss hakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
½ ts salt
½ ts pepper
saften av ½ sitron
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til det er fingervarmt. Bland sammen alle ingrediensene utenom 1 dl vann, oljen og pepperen. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig, tilsettes det siste vannet litt etter litt. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Tilsett olivenoljen og pepperen, og bland disse godt inn i deigen på sakte fart.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve i 30 minutter.
- Hell deigen ut på bakebordet. Brett den sammen et par ganger, og legg den tilbake i bollen.
- La deigen heve videre i ca. 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord og skjær ut tynne strimler. Legg strimlene utover en stekeplate med bakepapir. Pass på at strimlene verken blir for tynne eller for tykke.
- Pensle med olivenolje, og strø med litt flaksalt og grovkvernet pepper. La dem etterheve i 10 minutter.
- Stek brødpinnene midt i ovnen på. 220 °C i 10–15 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
- Kesamdipp: Rør sammen alle ingrediensene til dippen og server ved siden av fullkornspinnene.
Fullkornspinner egner seg veldig godt som turmat. Se flere tips til turmat her!