Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 store boller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 store boller

Fylte fastelavnsboller

Fylte fastelavnsboller med vaniljekrem eller makronfyll er søt gjærbakst som alle liker. Med fyll i bollene er de klare til å nytes rett fra ovnen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  • Ha hvetemel, sukker, kardemomme, salt og melk i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Gjør klar det fyllet du vil bruke mens deigen hever.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 stor teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg. 
    Sett gjerne en mandel på toppen av de bollene som har makronfyll slik at du kjenner dem igjen.

     

  • Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist. 
  • Dryss over melis før servering.

Fylte fastelavnsboller serveres på fastelavnssøndag.

 

>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
8 stemmer
Les eller skriv kommentarer