Fylte fastelavnsboller
Fylte fastelavnsboller med vaniljekrem eller makronfyll er søt gjærbakst som alle liker. Legg 1 teskje fyll midt på deigen før steking.
Ingredienser
100 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
600 g hvetmel
90 g sukker
1 ts malt kardemomme
½ ts salt
Fyll:
makronfyll eller vaniljekrem
slik gjør du
Ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Tilsett mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Elt til du har en fin og jevn deig.
- Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
- Gjør klar det fyllet du vil bruke mens deigen hever.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
- Pensle bollene lett med sammenvispet egg.
- Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
Fylte fastelavnsboller serveres på fastelavnssøndag.
Glad i boller? >> Se vår samleside om boller her.