Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller

Fylte fastelavnsboller

Fylte fastelavnsboller med vaniljekrem eller makronfyll er søt gjærbakst som alle liker. Legg 1 teskje fyll midt på deigen før steking.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør og ha i melk. Rør  ut  gjær i den lunkne blandingen. Tilsett mel blandet med sukker, kardemomme og salt. Elt til du har en fin og jevn deig.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Gjør klar det fyllet du vil bruke mens deigen hever.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store deler, trill boller og trykk dem flate. Legg 1 teskje fyll midt på deigen, strekk deigen rundt fyllet og snurr den sammen. Sett bollen med skjøten ned på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 20-30 minutter.
  • Pensle bollene lett med sammenvispet egg.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist. 

Fylte fastelavnsboller serveres på fastelavnssøndag. 

 

Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer