Glutenfritt flerkornbrød
Et glutenfritt flerkornbrød med mye smak som holder deg mett lenge. Dette passer ypperlig i matpakken!
Ingredienser
6 dl kaldt vann
10 g gjær
50 g mørk sirup
160 g bokhvetemel
100 g havregryn, glutenfri
100 g solsikkekjerner
40 g gresskarkjerner
30 g linfrø
25 g fiberhusk
1 ts salt
Havregryn (glutenfri), gresskarkjerner og solsikkekjerner til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle. Tilsett sirup, og rør til at er løst opp.
- Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en glatt og ganske løs deig.
- Ha brøddeigen i en smurt brødform (1,5 liter). Drysser over havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner.
- Dekk formen med plast eller et klede, og la brødet heve til det når kanten av formen, 1-2 timer.
- Stek brødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 75 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
- Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle. Du bør helst la brødet stå til neste dag før du skjærer i det.
Oppskrift på vanlig, grovt flerkornbrød finner du her.