Grillet pizza med moreller og feta
En spennende sommerpizza med moreller, fetaost, honning og valnøtter. Tilberedt på grillen får den deilig og sprø bunn.
Ingredienser
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
½ pakke fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
7 dl hvetemel
Topping
4 ss crème fraîche orginal, 35 %
100 g fetaost
ca. 40 stk moreller
1 dl valnøttkjerner
4 ss flytende honning
1 pakke ruccula (á 65 g)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Smuldre fetaost i mindre biter. Del moreller i to og ta ut steinen. Grovhakk valnøtter.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizzaer. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
- Forstek bunnene i flere omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på cremé fraîche, dryss på fetaost, legg på moreller og valnøtter.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med flytende honning og frisk ruccula.
>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten.