Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Grillet pizza med posjert egg og asparges

En lett sommerpizza du lager på grillen, med ny og spennende topping: Posjert egg, asparges og hollandaise.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Posjer egg. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
  • Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen
    Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
  • La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  • Bruk en ferdig saus eller lag hollandaisen selv.
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to om du ønsker små pizza. Hvis ikke, kjevle hele deigen ut på en melet overflate. 
  • Forstek bunnen(e) på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll, og få flere pizzaer ferdig stekt på samme tid. Pizzaenbunnen skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg. 
  • Når bunnen(e) er forstekt, legg på fyll. Dryss på revet ost, legg på frisk grønn asparges og noen stilker frisk timian. 
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Topp den grillede pizzaen med de posjerte eggene, hollandaisesaus,  nykvernet pepper og noen chiliflak.

>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten. 

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
3 stemmer