Grillet pizza med posjert egg og asparges
En lett sommerpizza du lager på grillen, med ny og spennende topping: Posjert egg, asparges og hollandaise.
Ingredienser
Pizzadeig
1½ dl lunkent vann
¼ pakke fersk gjær
1 ss olje
¼ ts salt
3½ dl hvetemel
Porsjert egg
4 egg
ca. 1 l vann
4 ss eddik, 7 %
½ ts salt
Topping
2 dl revet hvitost
10 friske grønne asparges
4 porsjerte egg
2 dl hollandaisesaus
4 stilker frisk timian
½ ts chiliflakes
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Posjer egg. Kok opp vann i en kjele og tilsett eddik og salt.
- Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen
Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
- La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
- Bruk en ferdig saus eller lag hollandaisen selv.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to om du ønsker små pizza. Hvis ikke, kjevle hele deigen ut på en melet overflate.
- Forstek bunnen(e) på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll, og få flere pizzaer ferdig stekt på samme tid. Pizzaenbunnen skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Når bunnen(e) er forstekt, legg på fyll. Dryss på revet ost, legg på frisk grønn asparges og noen stilker frisk timian.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med de posjerte eggene, hollandaisesaus, nykvernet pepper og noen chiliflak.
>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten.