Grønne hamburgerbrød med spinat
Ingredienser
Slik gjør du
- Ha vannet i en stekepanne og kok det opp. Tilsett frisk spinat. La dette varmes til spinaten faller sammen, til vannet får litt farge av den grønne spinaten. Ta det av varmen og kjør det fint sammen i en blender.
- Bland melk sammen med gjær og sukker i en bakebolle. Denne deigen lager du enklest i en kjøkkenmaskin.
- Tilsett mel, salt, spinatblandingen og smør i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskinen på middels hastighet.
-
Tilsett ett og ett egg til du får en samlet deig. La deigen eltes i rundt 8 minutter.
-
Skrap eventuelt sidene av bakebollen og form deigen til en stor bolle. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Det kan ta en til to timer.
-
Gjør klart to stekebrett med bakepapir.
-
Ha deigen ut på lett melet bakebord. Del deigen i tolv like store emner med en deigskrape eller en kniv. Hvis du har en kjøkkenvekt er det en fordel å bruke det, slik at du kan veie hvert emne. Da blir de garantert like store.
-
Form deigemnene til boller.
-
Fordel bollene på stekebrettene. Dekk til med rene kjøkkenhåndkler, og la dem hvile i 1-2 timer, til de har hevet seg luftige.
Når burgerbrødene har hevet nesten ferdig, forvarm stekeovnen til 180 °C og sett inn en stekepanne eller ildfast form i bunnen av stekeovnen. Før du setter inn stekebrettet tilsetter du 1-2 dl vann i pannen eller formen for å skape damp. Dette vil bidra til å holde brødene fuktige og gi et bedre bakeresultat. Brødene stekes på et stekebrett av gangen. -
Pensle hvert burgerbrød med melk.
-
Stek de grønne hamburgerbrødene ved 180 °C i cirka 15-20 minutter. Sjekk gjerne bunnen av burgerbrødene for å se om de er ferdigstekt, de bør lett slippe bakepapiret.
-
La brødene avkjøles på en rist.
>> Prøv også våre rosa hamburgerbrød med rødbete eller gule hamburgerbrød med gulrot!