Gule hamburgerbrød med gulrot
Ingredienser
Du kan bruke ferdig gulrotjuice i denne oppskriften, men fargen blir aller best om du lager din egen juice av gulrot.
Slik gjør du
-
Bland melk og vann sammen med gjær og sukker i en bakebolle. Denne deigen til gule hamburgerbrød lager du enklest i en kjøkkenmaskin.
-
Tilsett mel, salt, gulrotjuice og smør i bakebollen. Kjør kjøkkenmaskinen på middels hastighet.
-
Tilsett ett og ett egg til du får en samlet deig. La deigen eltes i rundt 8 minutter.
-
Skrap eventuelt sidene av bakebollen og form deigen til en stor bolle. Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Det kan ta en til to timer.
-
Gjør klart to stekebrett med bakepapir.
-
Ha deigen ut på lett melet bakebord. Del deigen i tolv like store emner med en deigskrape eller en kniv. Hvis du har en kjøkkenvekt er det en fordel å bruke den, så du kan veie hver del. Slik blir de nøyaktig like store.
-
Form deigemnene til boller.
-
Fordel bollene på stekebrettene. Press dem lett ned. Dekk til med rene kjøkkenhåndkler. La dem hvile i 1-2 timer til de har hevet seg luftige.
Når burgerbrødene har hevet nesten ferdig, forvarm stekeovnen til 180 °C og sett inn en stekepanne eller ildfast form i bunnen av stekeovnen. Før du setter inn stekebrettet tilsetter du 1-2 dl vann i pannen eller formen for å skape damp. Dette vil bidra til å holde brødene fuktige og gi et bedre bakeresultat. Brødene stekes på ett stekebrett av gangen. -
Pensle hvert burgerbrød med melk.
-
Stek de gule hamburgerbrødene ved 180 °C i cirka 15-20 minutter. Sjekk bunnen av burgerbrødene for å se om de er ferdigstekt. De bør lett slippe bakepapiret.
-
La brødene avkjøles på en rist.
>> Fargeglad? Prøv også rosa hamburgerbrød eller grønne hamburgerbrød!