Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 hamburgere
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 hamburgere

Hamburger med havregryn

Hamburger med havregryn gir en digg og saftig vri på den klassiske burgeren. Havregrynene gir ekstra fiber og setter en deilig nøttesmak i burgeren.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha kjøttdeig, havregryn, egg, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  • Ha litt vann på en fjøl og form deigen til fire runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
  • Stek burgerne i en stekepanne med smør eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
    Skru ned varmen og legg gjerne en osteskive på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet
  • Gjør klar tilbehøret. Vask salat. Kutt tomat, rødløk og syltet agurk i skiver.
  • Fyll brødene med ruccula, hamburgere, tomat, rødløk og syltet agurk. Ha gjerne på en god bbq-saus, hjemmelaget ketchup eller en dressing du liker godt. Voilà, du har den perfekte hamburger med havregryn!

>> Sjekk ut våre 7 gode grunner til å spise mer havre.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
6 stemmer