Hamburger med havregryn
Hamburger med havregryn gir en digg og saftig vri på den klassiske burgeren. Havregrynene gir ekstra fiber og setter en deilig nøttesmak i burgeren.
Ingredienser
Hamburgere
400 g kjøttdeig
½ ts salt
¼ ts pepper
½ dl vann
1 egg
1 ½ dl havregryn
2 ss margarin eller olje til steking
Tilbehør
4 hamburgerbrød
65 g ruccula (en pose ferdigvasket)
2 tomater
1 liten rødløk
2 hele sylteagurker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha kjøttdeig, havregryn, egg, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
- Ha litt vann på en fjøl og form deigen til fire runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
- Stek burgerne i en stekepanne med smør eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
Skru ned varmen og legg gjerne en osteskive på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet
- Gjør klar tilbehøret. Vask salat. Kutt tomat, rødløk og syltet agurk i skiver.
- Fyll brødene med ruccula, hamburgere, tomat, rødløk og syltet agurk. Ha gjerne på en god bbq-saus, hjemmelaget ketchup eller en dressing du liker godt. Voilà, du har den perfekte hamburger med havregryn!