Havremuffins
Havremuffins med smak av eple og kanel lager du med havregryn og revet eple. De smaker kjempegodt som turmat eller som kake til dessert pyntet med glasur.
Ingredienser
100 g smør
2 epler
1 ts malt kanel
2 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
1 dl havremel eller lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og sett til avkjøling. Rens og riv eplene. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, bakepulver og kanel, det avkjølte smøret og revne epler.
- Fordel røren i muffinsformene, og sett dem utover en stekeplate.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Muffinsene kan serveres som de er, eller pyntes til en spesiell anledning.
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!