Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Hjemmelaget appelsinmarmelade

Hjemmelaget appelsinmarmelade bringer barndomsminnene frem for mange! Denne appelsinmarmeladen er smakt til med vanilje og smaker nydelig på ristet brød eller nystekte scones.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Vask appelsiner og sitroner grundig i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.

  • Bruk en skarp kniv og skjær appelsiner og sitroner i fire. Skjær ut eventuelle steiner sammen med de tykkeste hinnene inn mot midten av appelsinen. Ta vare på steiner og hinner. Bruk en skarp kniv og kutt i så tynne skiver du klarer.

    Velg appelsiner som er tunge for størrelsen. Hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
  • Ha appelsin- og sitronbåter i en vid kjele sammen med vann, sukker og splittede vaniljestenger. Knyt kjerner og hinner inn i et tynt bomullsklede og la det koke med. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke under lokk i ca. 2 timer.

    Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Appelsinmarmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.
  • Fjern posen med steiner og hinner. Fyll den ferdige appelsinmarmeladen i varme, rengjorte glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl og oppbevar mørkt og kjølig.

Appelsinmarmeladen er holdbar i noen uker i kjøleskap. Dersom du skal oppbevare den over lengre tid, bør du fryse den ned. 

 

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
48 stemmer