Hjemmelaget pizza med skinke
Prøv vår gode og enkle pizza med ost, skinke, hjemmelaget tomatsaus og tynn, halvgrov pizzabunn.
Ingredienser
Pizzadeig:
200 g siktet hvetemel
200 g fullkornshvetemel eller sammalt hvete, fin
3 dl vann
¼ fersk gjær
1 ts salt
Tomatsaus:
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
25 gram smør
1 boks hakkede tomater (400 gram)
25 gram frisk oregano
Litt sukker, salt og pepper
Fyll:
300 gram revet ost
8-10 skiver skinke
½ rødløk
10-15 cherrytomater
Fersk basilikum
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Deig: Bland alle ingrediensene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Elt til deigen er smidig og har et godt utviklet glutennettverk (det tar ca. 14 minutter).
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Lag tomatsaus: Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek i en kasserolle med litt olje eller smør på middels varme til løken er mør. Tilsett hermetiske tomater og finhakket oregano. La sausen småkoke i 15 minutter før du smaker til med sukker, salt og pepper. Avkjøl litt.
- Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Vask og del cherrytomater i to.
- Ta deigen ut av bollen, del i to og kjevle ut på to stekeplater med bakepapir. Fordel tomatsausen utover de to pizzabunnene, og deretter ost og skinke. Ha på ønsket mengde rødløk og cherrytomater.
- Stek pizzaen midt i ovnen ved 250 C° til osten er gyllen, ca. 12 minutter.
- Server hjemmelaget pizza med skinke med et dryss nykvernet pepper og ferske basilikumblader, og kanskje en skvett god olivenolje over.
Tips! Er du ute etter en enda grovere hjemmelaget pizza, kan du sjekke ut vår oppskrift på grov pizzabunn, som kan lages både som porsjonspizza og i langpanne.
>> Les også våre beste tips om hvordan du lager den beste pizzabunnen.