Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 formkake
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 formkake

Honningkake

Honningkake kan brukes både som brød og kake. Det dufter og smaker jul av ingefær, nellik, appelsinskall, rom og kanel. Som kake er den nydelig med en smørkrem inni.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt honning og sukker sammen i en kasserolle. Avkjøl blandingen litt.
  • Visp sammen eggene med ingefær, nellik, kanel, appelsinskall, mørk rom og kremfløte. Bland forsiktig inn honning og sukker.
  • Bland natron i melet og sikt det inn i røren. Rør deigen glatt.
  • Smør en brødform på ca. 1,5 liter, eller kle den innvending med bakepapir.
  • Hell røren i formen og stek ved 165°C i 45-60 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer i den.
    Oppbevar honningkaken godt innpakket, gjerne i plast.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
12 stemmer