Honningkake
Honningkake kan brukes både som brød og kake. Det dufter og smaker jul av ingefær, nellik, appelsinskall, rom og kanel. Som kake er den nydelig med en smørkrem inni.
Ingredienser
325 g honning
90 g sukker
2 egg
½ ts malt ingefær
½ ts malt nellik
1 ts malt kanel
1 ss revet appelsinskall
½ dl mørk rom
½ dl kremfløte
1 ½ ts natron
325 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt honning og sukker sammen i en kasserolle. Avkjøl blandingen litt.
- Visp sammen eggene med ingefær, nellik, kanel, appelsinskall, mørk rom og kremfløte. Bland forsiktig inn honning og sukker.
- Bland natron i melet og sikt det inn i røren. Rør deigen glatt.
- Smør en brødform på ca. 1,5 liter, eller kle den innvending med bakepapir.
- Hell røren i formen og stek ved 165°C i 45-60 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer i den.
Oppbevar honningkaken godt innpakket, gjerne i plast.