Kaninører
Kaninører er deilige rundstykker i kreativ form. Artig for barna å være med på og lage, også smaker de veldig godt. Kanskje du blir inspirert til å lage andre former av deigen?
Ingredienser
3 ½ dl vann
400 g hvetemel
10 g havsalt
½ pk gjær
100 g sammalt rug, grov
litt rugmel til å strø over før steking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl av vannet til senere. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Mot slutten av eltetiden tilsetter du den siste skvetten med vann litt etter litt, samtidig som maskinen går. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i 10 like store emner, og trill til runde kuler som deretter formes til pølser med litt spisse ender. Bruk en rund pinne eller lignende til å lage en fordypning på langs over hvert deigemne. Bruk gjerne litt mel, så ikke pinnen henger fast i deigen. Slik får du en fordypning i emnet, som så skal klemmes litt sammen. Klem deretter emnet sammen på midten og vri forsiktig rundt slik at begge endene av emnet peker i samme retning. Rundstykkene heves med fordypningen ned. Ha godt med mel under rundstykkene. Etterhev rundstykkene til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Når rundstykkene er ferdig hevet snur du dem rundt og legger dem på en stekeplate med bakepapir. Strø litt rugmel over og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.