Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 boller

Korsboller

Korsboller, også kjent som hot cross buns, skulle tidligere bare spises på langfredag for å markere slutten av fasten, men spises nå gjennom hele påsken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Hveteboller: Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
  • Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret og rosinene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen slipper kanten på bollen, tilsettes smøret som er skåret i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen.Kna til du får en fin og jevn deig.
  • Dekk bakebollen med plast eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Del deigen i 12 emner og plasser 12 rosiner i hvert emne. Trill boller på et bord dekket med mel. Legg dem på et stekebrett, dekk dem med et kjøkkehåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 45.
  • Melblanding: Rør sammen mel og vann til en fast røre. Ha melblandingen i en plastpose, klipp hull på tuppen og lag kryss over alle bollene.
  • Stekes ved 220°C midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøl korsbollene på rist.
  • Pensling: Kok opp sukker og vann slik at sukkeret løses opp. Når bollene er ferdigstekt pensles de med sukkerlaken mens de er varme.  

 Glad i boller?  >> Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
30 stemmer