Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Krydret byggryn med stekt egg

Forkokte, smakfulle byggryn er et godt alternativ til ris og pasta. Ingefær, sennep og gurkemeie gir spennende smaker som passer godt sammen med speilegget.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok grynene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl.
  • Skjær sjalottløk i tynne ringer. Varm halvparten av oljen i en liten stekepanne og fres sjalottløk og hvitløk til det begynner å bli gyllent. Ta stekepannen av varmen og rør inn revet ingefær, sennepsfrø og gurkemeie. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  • Skrell vekk det meste av skallet på agurken. Del den i to på langs og skrap ut den myke kjernen med en skje. Kutt den i tynne skiver.
  • Bland de kokte grynene med agurkskiver, krydderblanding og limesaft.
  • Varm resten av oljen i en stekepanne og stek eggene til de begynner å få brune kanter og hviten har stivnet helt.
  • Fordel salaten på tallerkener og topp med stekt egg. Server med det samme.
Denne salaten kan du variere på flere ulike måter, for eksempel med noen cherrytomater delt i to, avokado, frisk spinat og hakket koriander. Salaten smaker også godt sammen med stekt ørret eller kylling.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

0 / 5