Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 8 store eller 16 små kuvertbrød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 8 store eller 16 små kuvertbrød

Kuvertbrød med honning

Kuvertbrød med honning smaker deilig som tilbehør til middag. De luftige rundstykkene passer også godt i matpakken, lunsj eller påsmurt til kveldsmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i det lunkne vannet.
  • Bland hvetemel, salt og olivenolje med den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen er smidig og slipper bollen. Dekk bollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 16 eller 32 emner, avhengig av hvor store du ønsker dem. Form til spisse kuvertbrød. Dekk med plast eller klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Sikt gjerne mel over.
  • Stek kuvertbrødene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10-20 minutter avhengig av størrelsen. Avkjøl på rist. 

Prøv også kuvertbrød med appelsin og svisker som godt tilbehør til middagen.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
6 stemmer