Langpannebrød
Langpannebrød med hvetemel, sammalt hvete og yoghurt er et stort brød som er enkelt å lage til mange.
Ingredienser
1,3 l hvetemel
8 dl sammalt hvete, fin eller fullkornshvete
2 ts salt
½ pk gjær (25 gram)
7 dl kaldt vann
3 dl yoghurt naturell
50 g smør
Olje til pensling
solsikkefrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Et langpannebrød som dette passer særlig godt som tilbehør til middag eller når man skal på piknik. Det er enkelt å bake sammen, og blir ferdig på to timer.
Slik gjør du
- Del smøret i terninger og la det mykne i romtemperatur.
- Ha alle ingrediensene utenom smøret i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin.
- Mot slutten av eltetiden til langpannebrødet tilsetter du smøret. Deigen er ferdig eltet når smøret er eltet inn og deigen er smidig og slipper kanten av bollen.
- Klapp deigen forsiktig utover og bre litt olje over toppen.
- Dryss solsikkefrø utover bunnen av en langpanne og ha i deigen med den oljete siden ned. Klapp deigen utover så langpannen dekkes. Pensle oversiden av langpannebrødet med vann til den er litt klebrig, og dryss over solsikkefrø.
- Dekk formen med plast eller et klede og la etterheve til dobbel størrelse.
- Stek langpannebrødet på nederste rille ved 180° C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv focaccia med hvitløk, rødløk, rosmarin og parmesan for en mer krydret type langpannebrød.