Limekake
Limekake er en spennende formkake med olivenolje, finrevet skall av lime og saften fra sitrusfrukten. Med et melisdryss på toppen er den lekker å servere til kaffen eller som dessert.
Ingredienser
4 egg
200 g sukker
1 ¼ dl olivenolje
2 lime (saft og revet skall)
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Hell olivenolje og limesaft i en tynn stråle i eggedosisen, og bland forsiktig sammen.
- Tilsett siktet mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker sammen med revet limeskall. Hell røren i en smurt springform på 24 cm.
- Stek midt i ovnen på 180 °C i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.
- Dryss melis over kaken like før servering.
Obs! Pass på at du velger en mild olivenolje som ikke har for kraftig smak.
>> For de som liker en syrlig smak på kaken, anbefaler vi også å prøve ut vår sitronkake.