Makroner
Makroner fra Sverre Sætre er sprø, søte og myke, og passer kjempefint som kakepynt eller bare som en herlig munnfull. Du lager dem av mandler, melis, sukker og eggehvite.
Ingredienser
130 g skoldede mandler
170 g melis
80 g sukker
100 g eggehvite (ca. 3 egg)
Sterk oransje konditorfarge
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kjør mandler og melis til fint mel i en blender. Sikt til fint mel. Pisk sukker og eggehviter til stiv marengs. Vend mandelmelet inn i marengsen ved å bruke en slikkepott. Vend også inn noen dråper konditorfarge hvis du vil ha farge på makronene.
- Bruk en sprøytepose og sprøyt pletter som er 2 cm i diameter på en stekeplate dekket med bakepapir. La makronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter.
- Stek makronene midt i ovnen på 180 °C i 10 minutter.
- La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
Tips! Blir makronene for sprø kan du la dem ligge i kjøleskapet natten over.
Glad i småkaker? Prøv også våre himmelske kokosmakroner.