Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20-25 kaker
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20-25 kaker

Marvposteier

Marvposteier er en tradisjonell julekake bakt i sandkakeformer med fyll av mandelmasse. Lag dem gjerne i god tid før jul og frys ned.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre smør og mel sammen. Rør i eggeplomme og væsken og form til en deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
  • Kjevle ut deigen og kle sandkakeformer med den. Spar litt av deigen til å lage pynt. 
  • Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn malte mandler og melis.
  • Fyll mandelmassen i formene.
  • Ta ut tynne deigstrimler med en bakkelsspore og legg to og to i kors over kakene.
  • Stek marvposteiene nederst i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. De trenger god undervarme, slik at de ikke blir rå. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

4.4 / 5
7 stemmer
Les eller skriv kommentarer