Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 sponge cakes
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 sponge cakes

Mini Victoria sponge cake

Mini Victoria sponge cake er en saftig minikake av smør, sukker og egg som du baker i muffinsbrett. Server delt i to med pisket krem, eller kremost og jordbær.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 170° C. Smør og strø et muffinsbrett med plass til tolv. Du kan eventuelt bruke andre små former.
  • Pisk smør og sukker luftig. Ha i eggene, ett om gangen og pisk godt. Bland inn mel og bakepulver, og rør i melk for å lage en bløtere konsistens. Ha i mer melk om nødvendig.
  • Fordel blandingen i formene og stek i 10-15 minutter til de er gylne.
  • Avkjøl kakene litt i formene, før du har dem over på en rist og avkjøler helt.
    Tips: Sponge cakes er gode å dele i to og fylle med lemon curd og pisket krem, eller kremost og jordbær.

    Er du glad i å bake i muffinsbrettet? Prøv også eplemuffinsbærmuffins eller grove muffins med brunost.

     

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer