Minibagetter
Minibagetter er smakfulle, halvgrove brød av fullkornshvetemel som passer like godt som sandwich til lunsj og som følge til middagsmaten.
Ingredienser
½ pk gjær
750 g hvetemel
300 g fullkornshvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
7 dl romtemperert vann
100 g romtemperert smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter. Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 10 like store emner. Trill emnene runde, og form dem deretter til avlange bagetter. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk bagettene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 30 minutter.
- Pensle bagettene med vann og dryss på litt sammalt hvete, grov. Lag tre snitt på skrå i hvert emne med en skarp kniv eller et barberblad.
- Stek bagettene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
-
Hvis du har flere brett med bagetter som skal stekes samtidig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjon på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til bagettene har fått en fin gyllen farge.
>> Lyst på litt mer å tygge på? I såfall anbefaler vi våre rustikke grove bagetter – fulle av grovt mel for god smak.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.