Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 10 bagetter
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 10 bagetter

Minibagetter

Minibagetter er smakfulle, halvgrove brød av fullkornshvetemel som passer like godt som sandwich til lunsj og som følge til middagsmaten.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter. Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 10 like store emner. Trill emnene runde, og form dem deretter til avlange bagetter. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir.
  • Dekk bagettene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 30 minutter. 
  • Pensle bagettene med vann og dryss på litt sammalt hvete, grov. Lag tre snitt på skrå i hvert emne med en skarp kniv eller et barberblad. 
  • Stek bagettene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 20 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. 
    Hvis du har flere brett med bagetter som skal stekes samtidig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjon på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til bagettene har fått en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer