Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 piroger
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 20 piroger

Ostepiroger

Ostepiroger med skinke, revet ost, oregano og tomatsaus er enkle å lage, og smaker godt som snacks, turmat eller som rett på koldtbordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melken til den er fingervarm (37 °C) og smuldre i gjæren. Ha olje, salt, sukker, og det meste av hvetemelet i en bakebolle. Tilsett den lunkne melkeblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Når deigen hever lager du fyllet: Bland sammen skinkebiter, revet ost, oregano og tomatsaus etter ønske.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del i 20 like store emner. Kjevle eller trykk emnene ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden, og brett den andre halvparten av deigen over.
  • Trykk pirogene sammen med en gaffel og pensle med sammenpisket egg.
  • Sett pirogene på en stekeplate med bakepapir og la etterheve i ca. 10 minutter.
  • Stek pirogene midt i ovnen ved 220 °C i 12 – 15 minutter. Server nystekt.

Tips til enkel mat til koldtbordet? Prøv grove pølsehornpizzasnurrer eller fylte lefser.

Finn mer om samme tema:

0 / 5