Panzanella med bacon
Panzanella er en herlig italiensk tomatsalat med sprø gylne brødbiter. Dette er en smakfull salat som kan nytes som en egen rett, eller som nydelig tilbehør til både kjøtt og fisk. En perfekt rett hvis du vil bli kvitt brødrester.
Ingredienser
Salat
6 skiver bacon
½ brød revet i mindre biter
½ dl olivenolje
3 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper
300 g små tomater
1 liten rødløk i tynne skiver
1 fersk mozzarella
½ agurk
Topping
½ dl olivenolje
4 ss balsamicoeddik
½ dl blader av frisk basilikum
slik gjør du
Vis ingredienser
Denne oppskriften er med mozzarella og bacon, men om du ønsker å lage panzanella vegetarisk eller vegansk, er det bare å lage oppskriften uten bacon og ost.
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel baconet utover stekebrettet og stek baconet sprøtt. Behold stekeovnen på.
- Riv brødet i passende biter. Ha brødbitene i en stor bolle og bland sammen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
- Ha brødbitene over på et stekebrett og stek dem midt i ovnen i cirka ti minutter eller til de er gylne. La dem avkjøles.
- Kutt opp tomater, agurk og rødløk.
- Hell vannet av mozzarellaen og del den opp i passende biter.
- Del opp de stekte bacon-skivene.
- Bland alle ingrediensene til panzanellaen sammen på et fat.
- Ringle over med olivenolje og balsamicoeddik. Pynt med basilikumblader.
- Server panzanella som hovedrett eller tilbehør til fisk eller kjøtt.