Påskecupcakes
Påskecupcakes er lekkert gulpyntede muffins fra Dampbageriet i Kristiansand og er så vakre at man knapt kan spise dem.
Ingredienser
Muffins:
150 g sukker
150 g smør
2 egg
Revet skall av ½ appelsin
1 ½ dl melk
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
Topping:
75 g smør
400 g melis
½ dl appelsinjuice eller ferskpresset appelsin
noen dråper gul konditorfarge
påskemarsipan og strøssel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Muffins: Rør smør og sukker hvitt og luftig, før du tilsetter ett og ett egg om gangen. Ha i revet appelsinskall, melk og mel blandet med bakepulver, og rør godt sammen. Ha røren i muffinsformer med skje eller sprøytepose.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved ca 175 °C i 15–20 minutter.
- Topping: Visp smør og melis i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Skru ned til lav hastighet og la maskinen fortsette å gå.
- Bland appelsinjuice og konditorfarge, og tilsett det i smørblandingen litt etter litt. Kjør på høy hastighet til toppingen er lett og luftig, minst fem minutter.
- Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med sprøytepose og pynt med påskemarsipan eller strøssel.