Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 18 piroger
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 18 piroger

Piroger med kål, gulrot og egg

Piroger med kål, gulrot og egg er fylt gjærbakst fra Russland. De er laget av fullkornshvetemel og serveres nystekte til lunsj, til kvelds eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Deig: Ha mel og salt i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Tilsett vann og egg. Elt deigen godt for hånd eller i kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet romtemperert smør i terninger. Elt til smøret har blandet seg helt inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Fyll: Strimle kålen og riv gulrøttene grovt på et jern. Ha kål og gulrøtter på en stor fjøl eller bakeunderlag. Strø over godt med salt og bland godt. Ha olje i en stor stekepanne. Varm opp og stek kål og gulrøtter på middels varme til kålen er myk. Avkjøl. Grovhakk et hardkokt egg og bland forsiktig sammen med kålen og gulrøttene.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del deigen i 18 like store emner. Trill emnene til boller. Kjevle eller trykk ut til små lefser. Fordel ca. 1 ss fyll på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk kantene av pirogene godt sammen med en gaffel.
  • Legg pirogene på en stekeplate med bakepapir og la dem etterheve i ca. 10 minutter.
  • Pensle pirogene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.
    Tips: Server pirogene nystekte med frisk salat og rømme som tilbehør. Pirogene kan gjerne fryses. Tin pirogene i romtemperatur og lun dem ved 200 °C i 5 minutter før servering.

    Prøv også piroger med røkelaks og piroger med spinat og fetaost.

Finn mer om samme tema:

0 / 5