Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? cirka 16 porsjonskaker
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? cirka 16 porsjonskaker

Rabarbraterter i porsjonsformer

Har du tilgang på rabarbra? Disse små søte rabarbratertene vil garantert gi en skikkelig smak av sommer.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Start med deigen: Bland sammen mel, sukker og bakepulver, gjerne i en kjøkkenmaskin. Smuldre i smøret. Tilsett sammenvispet egg og vann. Bland deigen raskt sammen. Sett deigen til avkjøling i kjøleskapet minst 1 time.
  • Skrell og skjær rabarbraen i små, jevne biter.
  • Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Bland rabarbra, sukker, potetmel og vaniljefrø godt sammen i en bolle.
  • Kle sandkakeformene med cirka 2/3 av deigen. Ha i 1-2 ss rabarbrafyll i hver form. Ikke ta med væsken som har dannet seg i bunnen av bollen. Resten av væsken kan kokes inn og serveres som en saus til kakene.
  • Kjevle ut resten av deigen og skjær smale strimler med en bakkelsspore eller en kniv. Legg strimlene som kant rundt kaken eller legg to strimler i kors over hver av kakene.
    Ustekte rabarbraterter kan oppbevares i kjøleskapet og stekes rett før servering.
  • Pensle tertene med sammenvispet egg.
  • Stek rabarbratertene midt i ovnen ved 200 °C i 10 minutter. Senk deretter temperaturen til 180 °C og stek dem videre i 10 minutter eller til de er gjennomstekt og svakt gylne.
  • Avkjøl kakene litt før de tas ut av formene.
  • Server rabarbraterter nystekte, gjerne sammen med vaniljeis og rabarbrasaus.

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
18 stemmer