Rullekake med ingefær, eple og pære
Rullekake med ingefær, eple og pære er raskt og enkel å lage, og noe alle får til . Varier med ulike typer syltetøy og bær, og server som dessert eller til kaffen.
Ingredienser
4 egg
200 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
15 g malt ingefær
150 g eplesyltetøy
150 g pæresyltetøy
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel, bakepulver, vaniljesukker og ingefær, og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover en smurt langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 12-15 minutter.
- Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. fordel syltetøy over hele bunnen og rull sammen kaken, gjerne ved hjelp av matpapiret. Pakk kaken litt stramt inn i matpapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
Lag gjerne syltetøyet selv. Her er oppskrift på hjemmelaget jordbærsyltetøy.
>> Prøv også vår klassiske rullekake med krem og bringebær.