Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 24 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 24 rundstykker

Rundstykker med yoghurt

Rundstykker med yoghurt er laget med bygg, hvete, rug og yoghurt. Frys dem ned og server varme og ferske til søndagsfrokosten eller til lunsj.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Bløtlegging: Varm opp vannet til 37°C. Rør inn byggmelet og la det stå i 30 minutter. 
  • Hoveddeig: Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle.  Rør inn yoghurt, olje og bløtleggingen. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til to pølser som hver deles i 12 like store emner.
  • Trill jevne rundstykker som legges på stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv til å lage et kryss på toppen av hvert rundstykke. Dekk med plast eller klede, og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

Glad i å bake rundstykker? Prøv også fylte rundstykker med pesto og mozzarella eller rundstykker med rødbete

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer