Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 krydderkaker
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 krydderkaker

Krydderkake med sirup og ingefær

Krydderkake med sirup og ingefær er toppet med deilig melisglasur. Formkaken passer fint til jul, og holder seg fin i mange dager hvis du pakker den godt inn.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha smør, sukker og sirup i en kjele og kok opp, rør til sukkeret er oppløst. Pisk sammen egg og melk, og hell det over i kjelen. Rør sammen. Sikt det tørre inn i blandingen og rør til en klumpfri røre (men pass på så du ikke rører for mye). 
  • Hell over i to smurte og melede randformer på 1,5-liter.
  • Stek kakene midt i ovnen på 170° i 50–60 minutter. La kakene hvile i formen 10 minutter før du hvelver dem over på en rist. 
  • Bland sammen melis og sitronsaft til glasur. 
  • Ha på melisglasur og hakket syltet ingefær før kaken skal spises.
    Tips! Du kan gjerne halvere oppskriften dersom du kun ønsker å lage en kake.

Prøv krydderkake med eple hvis du ønsker å  bake en langpannekake isteden.

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer