Sebrabrød
Sebrabrød lager du med tre ulike deiger av rug, hvete, bygg, linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, helkorn og sirup. Tryll frem dette flotte, store brødet til julefrokost eller som en julegave.
Ingredienser
Dag 1, fordeig:
Dag 1:
3 dl vann
40 g hvete, helkorn
40 g solsikkekjerner
30 g linfrø
30 g sesamfrø
Deig 1, kornbrød:
blandingen fra dag 1
4 dl vann
500 g hvetemel
70 g sammalt hvete, fin
70 g sammalt rug, fin
3 ts havsalt
½ pk gjær
Deig 2, loff:
3 ½ dl vann
400 g hvetemel
100 g siktet rugmel
2 ts havsalt
½ pk gjær
Deig 3, byggbrød:
4 dl vann
500 g hvetemel
250 g byggmel
3 ss mørk sirup
3 ts havsalt
½ pk gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Bland sammen alle ingrediensene og la stå i kjøleskapet over natten.
- Dag 2: Varm vannet til 30 °C.
- Bland alle ingrediensene til deig 1 i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Kjør på lav hastighet i ca. 10 minutter. Øk hastigheten og kjør deretter deigen til den har en blank overflate, ca. 10 minutter.
- Gjør det samme med deig 2 og deig 3.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigene heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Kjevle ut alle deigene i like store rektangler og legg dem oppå hverandre.
- Rull deigen sammen til en pølse og del den i to eller tre på tvers, slik at brødene får passe størrelse.
- Legg brødene på en stekeplate med bakepapir, og la dem etterheve til dobbel størrelse.
- Stek brødene midt i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist
Glad i å bake brød? Prøv også vårt rufusbrød.