Setergrøt
En utrolig god grøt med høy tradisjonsfaktor! Setergrøt lages av hel bygg og spelt og toppes med geitost, tyttebær, mandler og sirup.
Ingredienser
Grøt:
½ dl spelt, hel
½ dl bygg, hel
5 dl melk
½ vaniljestang
En klype salt
Topping:
Geitost
Tyttebær
En liten håndfull mandler, gjerne ristet
Litt mørk sirup
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Legg gryn i en kjele med vann over natten.
- Dag 2: Hell av vannet. Ha i melk og en halv vaniljestang i kjelen med korn. Vaniljestangen snittes på langs, skrap deretter ut frøene, og ha både stang og frø i grøtkjelen. Gi grøten ett oppkok, la så grøten stå og putre i 40-50 minutter til grynene er møre.
- Server setergrøt med en raus porsjon revet geitost og tyttebær samt litt mandler og mørk sirup.
Tips: Lag en ekstra stor porsjon grøt i helgen og ha i kjøleskapet, så har du grøt på 1-2-3 mandag-fredag.
Oppskrift fra Grøt på ville veier.
Glad i spelt i grøt? prøv frigardsgrøt.