Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 25 peanøttbrød
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 25 peanøttbrød

Små peanøttbrød

Små peanøttbrød passer for deg som elsker peanøtter og som liker brødet luftig, halvgrovt og smakfullt. Deigen kan stekes i form eller som rundstykker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter.
  • Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen. Elt forsiktig inn peanøttene.
  • Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 25 like store emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer.
  • Plasser formene på en stekeplate som du dekker med plast eller et klede. Etterhev i ca. 30 minutter. 
  • Pensle med vann og stek peanøttbrødene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Hvis du ønsker en sprø skorpe rundt hele brødet kan du helle det ut av formen og la det steke uten form de siste 3 minuttene. Avkjøl på rist.
    Tips 1: Hvis du har flere brett med peanøttbrød som skal stekes samtdig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til de får en fin gyllen farge.
    Tips 2: Vi har brukt små porsjonsformer som du får kjøpt i velassorterte jernvarehandler eller bakebutikker. Hvis du ikke har sånne kan du fint steke brødene som rundstykker istedenfor.

Utviklet i samarbeid med MatPrat.

 

Visste du at også lyse brød kan være grove?

Finn mer om samme tema:

0 / 5