Brødkrystaller
Disse gjør seg matpakken, helt uten pålegg! De smaker ekstra godt lune, så ta gjerne en prøvesmak rett fra ovnen.
Ingredienser
350 g sammalt hvete, grov
250 g hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt
3 ½ dl vann
1 pk gjær
200 g revet hvitost
200 g smårettskinke
100 g finhakket purre
3 ss olje
egg til pensling
sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Hell vannet i en bakebolle. Smuldre og rør ut gjæren i vannet. Ha i mel, salt og sukker.
- Elt deigen godt, i ca. 10 minutter på lav hastighet. Ha deretter i skinke, finhakket purre, revet ost og olje og elt dette inn i deigen. Dekk bollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på melet bakebord. Kjevle ut til en stor leiv, ca. 2 cm tykk. Bruk en en pepperkakeform til å stikke ut snøkrystaller eller skjær de ut med en kniv. Det blir ca. 12 stk, avhenger av størrelse på formen. Det går også an å forme vanlige rundstykker.
- Legg brødkrystallene på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk med plast eller et klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg, og dryss på sesamfrø. Stek midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.