Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 porsjoner

Smørbrødkake med roastbiff

Svenskene elsker sine smörgåstårtor, og når du smaker denne varianten vil du skjønne hvorfor!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Lag først de to rørene. Bland yoghurt og leverpostei til en glatt røre og bland inn hakket sylteagurk. Smak til med salt og kvernet pepper.
  • Sprøstek bacon og la det renne av seg på litt kjøkkenpapir. Avkjøl helt. Bland med hakket rødløk, majones og yoghurt. Smak til med salt, kvernet pepper, karri og gurkemeie.
  • Bland sammen alle ingrediensene til ostekremen på toppen. Forbered garnityret og legg det klart.
  • Bygg opp smørbrødkaken på et fat eller et brett pakket inn i aluminiumsfolie. Legg 6 skiver brød tett sammen så de danner et rektangel. Skjær om nødvendig skivene til slik at de passer. Fordel baconfyllet over skivene. Legg de grove brødskivene over. Smør på leverposteifyllet. Legg på et nytt lag lyst brød og form kaken forsiktig med hendene slik at den er jevnt tykk over det hele. Dekk kaken på toppen og sidene med ostekremen.
  • Klem fast salatblader i et pent mønster rundt hele kanten, og legg litt salat på toppen. Form 12 små ”roser” av roastbiff og legg dem i et pent mønster på toppen av kaken (4 rader med tre i hver rad). Pynt rundt hver «rose» med sylteagurk, ½ cherrytomat, tynne skiver rødløk og friske urter.

Kilde: MatPrat

Finn mer om samme tema:

4.1 / 5
7 stemmer
Les eller skriv kommentarer