Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner

Smørbrødkake med varmrøkt laks og avokado

Smørbrødkake fylt med varmrøkt laks og ostekrem med spinat og avokado. Pyntet med friske blomster og herlig grønt, blir den en fryd både for øyet og magen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skjær av skorpene på brødet og del det i fire like tykke skiver på langs. Velger du et brød som er mest mulig rektangulært vil du få mindre å skjære bort. Skorpene kan du for eksempel tørke og knuse til brødrasp.
  • Bland sammen ostekremen. Kjør philadelphia, spinat og avokado sammen med en stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.
  • Rør sammen laks, rømme og majones til laksekrem i en bolle. Smak til med salt og pepper, eventuelt noen dråper sitron.
  • Smør et tynt lag med ostekrem. Kutt grønn paprika i små biter og legg oppå kremen før du legger på et nytt lag brød.
  • Smør utover laksekremen i neste lag. Dryss over vårløk i tynne skiver og legg på et nytt lag brød.
  • Bre utover et nytt tynt lag med ostekrem, og legg på skiver av agurk før du legger på siste laget med brød.
  • Smør resten av ostekremen jevnt rundt hele kaken.
  • Pynt kaken med biter av varmrøkt laks, agurk skåret i stimler på langs, vårløk i tynne skiver, ertespirer og spiselige blomster. Dryss over litt finhakket gressløk til slutt.

Kilde: MatPrat

 

>> Prøv også: Smörgåstårta i små, lekre porsjonsstykker

Finn mer om samme tema:

3.6 / 5
12 stemmer