Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels

Stjernebiscotti

Stjernebiscotti er Italienske kjeks med stjerneanis, pecannøtter og havregryn, og er perfekt følge til julegløggen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Ha egg og salt i en bakebolle og pisk luftig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pisk inn sukker. Tilsett vaniljeessens og sitronskall.
  • Knus stjerneanis i en morter og sikt inn krydderet. Ikke ta med store biter. Rør inn bakepulver, havregryn og grovhakkede pecannøtter. Elt til slutt inn  hvetemel. Deigen skal bli fast og mulig å forme på kjøkkenbenken.
  • Del deigen i tre like store emner. Trill hvert emne til en pølse som legges på en stekeplate med bakepapir. Press pølsene forsiktig ned med håndbaken. Pølsene skal være ca. 2 cm høye og 5 cm brede.
  • Stek kakene midt i ovnen på 175° C i 25–35 minutter. Avkjøl på rist.
    Disse kakene skal være harde, så pass godt på tennene!
    Oppskriften er laget av Anne Cathrine Gulbrandsen i forbindelse med en tidligere konkurranse.

    Glad i italienske småkaker? Her er oppskrift på tradisjonelle biscotti

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer