Sunnere festkake
En saftig bunn med banan, eksotisk glasur med yoghurt og kokos og rike mengder friske bær gjør denne kaken til en litt sunnere festkake.
Ingredienser
Bunn
100 g smør
1 godt moden banan
250 g gresk yoghurt vanilje
4 egg
150 g sukker
Frø fra 1 vaniljestang
125 g hvetemel
125 g sammalt hvete fin
4 ss kakao
3 ts bakepulver
Glasur
140 g gresk yoghurt vanilje
Frø fra en halv vaniljestang
85 g melis
60 g kokosmasse
200 g kremost naturell lett
Fyll og pynt
300 g friske bær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og avkjøl det litt. Del bananen i biter. Kjør smøret og bananen helt glatt med en stavmikser eller i hurtigmikser. Rør inn yoghurten.
- Visp egg, sukker og frø fra en vaniljestang til eggedosis. Bland sammen hvetemel, sammalt hvete, kakao og bakepulver. Sikt dette i eggedosisen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott.
- Bland sammen yoghurtblandingen og eggedosisblandingen.
- Fordel røren i en bakepapirkledd springform på 22 cm.
- Steke kaken midt i ovnen på 175 °C i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
- Glasur: Bland alle ingrediensene sammen. Ikke rør mer enn nødvendig – da kan glasuren sprekke.
- Montering: Del kakebunnen i 3 deler. Smør et tynt lag glasur på nederste bunn, fyll på med friske bær. Legg på neste bunn og gjenta med glasur og bær. Husk å gjemme igjen nok glasur til toppen. Legg på siste bunn. Fordel over resten av glasuren. Dekk toppen med bær.
Oppskriften er laget av Marit Hegle og var ett av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest