Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 porsjonsbrød
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 30 porsjonsbrød

Tyttebærtvinner

Tyttebærtvinner er morsomme å lage, og passer perfekt som brødsnacks for seg selv, og som tilbehør til middagen. Server dem også som en smakfull del av et tapasbord eller koldtbord.    
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter.  Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og igjen slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Kjevle emnene ut til 1 cm tykke rektangelformede leiver. Smør på tyttebærsyltetøy i et jevnt lag. Brett leiven fa toppen mot midten, og fra bunnen mot midten. Nå skal deigen ligge i tre lag. Skjær 2 cm tykke strimler langs kortsiden av deigen. 
  • Tvinn deigstrimlene og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Dekk tvinnene med plast eller et klede, og la etterheve i ca. 30 minutter. 
  • Pensle tvinnene med vann.
  • Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Hvis du har flere brett med rundstykker som skal stekes samtdig kan det lønne seg å bruke varmluftsfunksjonen på ovnen for å få et jevnere resultat. Senk varmen til 200 °C og stek til rundstykkene får en fin gyllen farge.

Utviklet i samarbeid med MatPrat.     

Prøv også piroger med spinat og fetaost til tapasbordet. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5