Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 15 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 dl
Hvor lang tid tar det? 15 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 dl

Vaniljekrem

En skikkelig god vaniljekrem er hjemmelaget. Det tar overraskende kort tid. Vi lover at det er verdt det!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Snitt vaniljestangen med en liten kniv og skrap ut vaniljekornene.
  • Ha vaniljekorn og vaniljestang i en liten kjele sammen med melk, sukker, eggeplommer og maisstivelse.
  • Kok opp over svak varme under jevnlig omrøring til vaniljekremen begynner å tykne.
  • Ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen og pisk i vaniljekremen slik at den ikke får hinne.
  • Avkjøl vaniljekremen før du skal bruke den.
    For å avkjøle vaniljekremen raskt: Ha den i en stor zippose. Pass på at den er godt lukket – flat ut vaniljekremen inni posen og legg den flatt i kjøleskapet.

Bruk gjerne vaniljekremen i denne lekre pavlovaen med brownies eller pavlova med friske bær

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer