Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 15 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 dl
Hvor lang tid tar det? 15 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 3 dl

Vaniljekrem

En skikkelig god vaniljekrem er hjemmelaget. Det tar overraskende kort tid. Vi lover at det er verdt det!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Snitt vaniljestangen med en liten kniv og skrap ut vaniljekornene.
  • Ha vaniljekorn og vaniljestang i en liten kjele sammen med melk, sukker, eggeplommer og maisstivelse.
  • Kok opp over svak varme under jevnlig omrøring til vaniljekremen begynner å tykne.
  • Ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen og pisk i vaniljekremen slik at den ikke får hinne.
  • Avkjøl vaniljekremen før du skal bruke den.
    For å avkjøle vaniljekremen raskt: Ha den i en stor zippose. Pass på at den er godt lukket – flat ut vaniljekremen inni posen og legg den flatt i kjøleskapet.

Bruk gjerne vaniljekremen i denne lekre pavlovaen med brownies eller pavlova med friske bær

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme
Les eller skriv kommentarer