Vaniljekrem
En skikkelig god vaniljekrem er hjemmelaget. Det tar overraskende kort tid. Vi lover at det er verdt det!
Ingredienser
½ vaniljestang
2 ½ dl melk – gjerne helmelk
3 ss sukker
2 eggeplommer
1 ss maisstivelse
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Snitt vaniljestangen med en liten kniv og skrap ut vaniljekornene.
- Ha vaniljekorn og vaniljestang i en liten kjele sammen med melk, sukker, eggeplommer og maisstivelse.
- Kok opp over svak varme under jevnlig omrøring til vaniljekremen begynner å tykne.
- Ta kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen og pisk i vaniljekremen slik at den ikke får hinne.
- Avkjøl vaniljekremen før du skal bruke den.
For å avkjøle vaniljekremen raskt: Ha den i en stor zippose. Pass på at den er godt lukket – flat ut vaniljekremen inni posen og legg den flatt i kjøleskapet.
Bruk gjerne vaniljekremen i denne lekre pavlovaen med brownies eller pavlova med friske bær.