Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor kake til 6-8 personer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor kake til 6-8 personer

Pavlova med brownie

Pavlova og brownie er to av de mest populære kakene vi baker. Så hvorfor ikke slå dem sammen? Her er en tradisjonell pavlova-bunn som vi har toppet med vaniljekrem, syltetøy, lemon curd, bær og biter av brownie.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Forvarm stekeovnen til 130 grader og gjør klar et stekebrett med et bakepapir.
  Et godt tips når det gjelder pavlova: Finn det fatet du skal ha kaken på. Lag deg et mål eller bruk en tallerken i den størrelsen du ønsker å lage pavlovaen og tegn opp en sirkel etter målet på bakepapiret.

   

 • Gni gjerne litt sitronsaft på innsiden av bollen du skal piske marengs i. Dette tilfører litt syre som hjelper til med å stabilisere marengsen, og fjerner også eventuelt gjenværende fett på sidene av bollen.
 • Knekk egg og skill eggehviter fra eggeplommer. Det er viktig at det ikke kommer noe av eggeplommene i hvitene. Ha eggehvitene i bollen og bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin. Visp på medium hastighet. Når du pisker vil boblene først bli store og blandingen vil fortsatt se ganske våt ut. Når boblene har økt i antall, men blir mindre i størrelse, tilsetter du sukkeret en spiseskje om gangen. Fortsett å vispe på middels hastighet til marengsen er stiv og blank. For å sjekke om den er klar: gni litt marengs mellom fingrene. Kjenner du ikke noen sukkerkorn, er den ferdig pisket.

 • Tilsett maisstivelse, sitronsaft og vaniljesukker. Pisk et par minutter for å få en jevn og fin marengs. 

 • Skrap marengsen over i sirkelen din på bakepapiret. Denne pavlovaen skal være ganske høy. Fordel marengsen forsiktig ut i kantene av sirkelen. Tenk at du glatter krem på sidene av en kake; på den måten jobber du opp marengssidene slik at pavlovaen blir høy og glatt. Bruk baksiden av en stekespade eller en bred kniv for å glatte hele utsiden av pavlovaen. 

 • Sett pavlovaen på nest nederste rille i stekeovnen, og stek i fem minutter før du senker temperaturen til 90 °C. Kaken skal steke i totalt 90 minutter.

 • Slå av ovnen og la pavlovaen avkjøle seg fullstendig i ovnen. En langsom avkjøling kan forhindre at pavlovaen sprekker for mye.

 • Fyll på med vaniljekrem, syltetøy, lemon curd, bær og biter av brownie.
 • Kaken er best om den serveres med det samme etter at den er pyntet, ellers blir marengsen seig. 

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
37 stemmer