Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 porsjoner

Vegansk «stek»

Prøv vår oppskrift på vegansk "stek" ! Enkel oppskrift, og full av smak. I vår oppskrift har vi ikke brukt nøtter, men godt med havregryn og linser.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 190 °C. 
  • Rens løk, hvitløk og sopp og finhakk dette, gjerne i en foodprosessor. 
  • Hell vannet av linsene.
  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, med unntak av vann. 
  • Nå skal du teste om du trenger å tilsette litt vann. Ta litt av blandingen i hånden. Blandingen skal lett kunne formes som en liten ball. Om det ikke går, tilsett litt vann, og prøv igjen. Gjenta om nødvendig. Ikke tilsett vann om du ikke trenger det, for da blir «steken» for løs.
  • Legg et bakepapir i en brødform. Ha røren i formen og bruk en slikkepott dyppet i litt vann for å glatte til overflaten.
  • Stek «steken» i den forvarmede stekeovnen i 50-60 minutter. Følg med på de siste ti minuttene. Om du synes at den blir litt for mørk kan du legge en bit aluminiumsfolie over toppen. 
  • Ta steken ut av ovnen og la den avkjøle i formen. Pakk den gjerne inn i folie, slik at den holder varmen. Skjæres i skiver ved servering.
    Server gjerne «steken» med kokte poteter og rødkål.

Finn mer om samme tema:

0 / 5