Vepsebol
Vepsebol er små topper av marengs tilsatt hakket sjokolade og mandler. En søt favoritt til jul!
Ingredienser
100 g kokesjokolade
250 g mandler
4 eggehviter
250 g sukker
2 ts vaniljesukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Vi fikk 24 kaker, men dette avhenger av hvor store du lager dem.
Slik gjør du
- Grovhakk sjokolade og mandler.
- Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete
- Vend inn sjokolade og mandler med en slikkepott.
- Bruk en spiseskje og legg klatter med marengs utover to stekebrett med bakepapir.
- Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i 10 – 15 min. De skal være lett gylne og faste å ta på.
- Avkjøl helt og oppbevar i kakebokser.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.