Rundstykker er dessuten et bakverk alle kan mestre og liker å bake, både nybegynnere og viderekomne. De er forholdsvis raske å lage, steker som regel ferdig i løpet av et kvarter, kan fryses ned og tiner fort på benken.
Grove rundstykker
Til hverdags har vi gjerne den litt grovere varianten av rundstykker på bordet. Blant våre aller mest populære oppskrifter finner vi Torunns grove rundstykker, som bakes med grov sammalt hvete.
Rundstykkene finnes også i en annen variant, Torunns grove rundstykker med bygg og havre. Anbefales varmt for de som har lyst til å spise mer av den sunne havren og bygg.
Og som ikke det var nok: Oppskriften på Torunns rundstykker finnes også som tangzhong rundstykker. Det er en bakemetode som gir ekstra saftige og holdbare rundstykker. Prøv den gjerne ut!
Raske rundstykker
Det er ikke alltid man har tid til å vente på at rundstykkedeigen skal eltes og heves, særlig ikke om man har lyst på rundstykker til frokost. Da har vi et supertips: Lag eltefrie rundstykker!
Riktig nok skal deigen heve mye lenger enn vanlige rundstykker, men den kan røres sammen kvelden i forveien slik at den er klar til utbaking neste morgen. Da blir det raskt nystekte rundstykker til frokost!
Eltefri bakst er enkel å få til, sjekk gjerne ut våre tips i denne artikkelen om hvordan man baker eltefritt trinn for trinn.
Rundstykker med havregryn
Mange har fått opp øynene for de helsemessige fordelene havren har. Derfor ser vi mange søker etter rundstykker med havregryn i oppskriftsdatabasen vår. Havrerundstykkene blir bakt av mange, i tillegg har vi også våre eplerundstykker som inneholder havregryn, revet eple og kardemomme.
Surdeigsrundstykker
Å bake med surdeig gir en ekstra god smak og tekstur på rundstykkene. Har du lyst til å prøve deg for første gang, anbefaler vi å lese gjennom vår samleartikkel om surdeig for gode råd og tips. Deretter kan du slå deg løs med rustikke surdeigsrundstykker eller surdeigsbrikser.
God bakst!